Happy Streets

Stadslab Luchtkwaliteit sluit aan bij het evenement ‘Happy Streets’ in september met een workshop, een expo, een karavaan en een luchtloket. Schone lucht zou een gemeengoed moeten zijn. Hoe zou je in de stad bewegen als je het transport vanuit deze gedachte zou vormgeven? We geven Rotterdammers tijdens PARK(ING) DAY van jong tot oud de ruimte en middelen om hun ideeën, dromen en innovaties zichtbaar te maken. We zetten alle krachten in om de discussie rondom mobiliteit en schone lucht op een positieve manier vooruit te drijven.

Meer info

Hoe verplaatsen ‘De Toekomstige Rotterdammers’ zich in hun stad?

Stadslab Luchtkwaliteit gebruikt het lege canvas van de stad tijdens Happy Streets om Rotterdammers de kans te geven om mee te denken, doen en bouwen aan de vervoersmogelijkheden van de toekomst.

Het Stadslab experimenteert -DRIJFKRACHT-, verbindt -ONTMOETING-, vergaart -LUCHTLOKET- en deelt -STARTBLOKKEN & KARAVAAN-.

 

DRIJFKRACHT

Vrijdag 16 sept. 14.00-19.00 uur Hoogstraat ter hoogte van O’Pazzo / Bieb

aanmelden: hoest@stadslabluchtkwaliteit.nl Deelname is gratis

We dagen jong en oud uit om met de handen te denken, en de eigen kijk op een duurzame stad zicht- baar te maken. De ideeën die in samenwerking met elkaar ontstaan worden in diverse materialen uitge- werkt tot grote 3D visualisaties.

Als je wilt dat ideeën niet in een la verdwijnen, zorg dan dat ze daar niet inpassen, dus doe mee!

 

STARTBLOKKEN

Zaterdag 17 sept.
13.30-14.00 uur & 15.00-15.30 uur Goudsesingel 70 Industriegebouw / Vinnie

Pop-up Expo van de gemaakte vervoersideeën tijdens de workshop DRIJFKRACHT. De expo vind plaats bij Vinnie / Industriegebouw. De expo is de hele dag geo- pend. Er is een uitleg tijdens de aanvang van de WALK-IN wandelingen 3&4 om 13.30u en 15.00u.

 

KARAVAAN

Zondag 18 sept. 13.00-14.00 uur route: Goudsesingel 70 – Mariniersweg –

Burgemeester van Walsumweg – Oostplein

De Voertuigen zullen tijdens OPEN STREETS door de stad paraderen naar het Oostplein.

 

 

LUCHTLOKET & ONTMOETING

Zondag 18 sept. 14.30-16.00 Oostplein / STOEPMAKERS

Een ONTMOETING waarbij we de handen ineen slaan en met jullie brainstormen over de mobiliteit van de toekomst.
Marco Maréchal (www.toconnect.nl) start, voorafgaand aan de brainstormsessie, om 15u met een inspirerend en interactief verhaal over onze mobiliteit in de toekomst. Enthousiast? Zijn boek: “Mobiliteit in de toekomst 2030; eindelijk de Nederlander aan het woord” zal ook te koop zijn.

Leave a Reply