bewonersbijeenkomst Struisenburg 2

Op 2 november organiseert Stadslab Luchtkwaliteit samen met Bluecity en Wijk Struisenburg een bijeenkomst ‘Verbetering luchtkwaliteit Maasboulevard’

Over de bijeenkomst:
Wij bewoners in de wijk Struisenburg gelegen langs de zeer drukke Maasboulevard hebben baat bij elke verbetering van luchtkwaliteit. Gelukkig worden er allerlei milieutechnische maatregelen genomen door de overheid. Maar er is meer mogelijk. Experimenten met speciale groenvoorzieningen, zoals mossoorten die jnstof opvangen bijvoorbeeld, of bewust gebruiken van bepaalde soorten bomen en struiken. Met slimme toepassingen van andersoortig groen kan er langs de Maasboulevard eenvoudig ‘winst’ op luchtkwaliteit behaald worden. Voor ons bewoners snijdt het mes dan aan twee kanten, want groenvoorziening maakt onze leefomgeving aantrekkelijk en er is sprake van enige verbetering luchtkwaliteit. Op sommige plekken langs de route zou de vergroening zodanig opvallend kunnen zijn, dat er een extra positief groensignaal vanuit gaat richting binnenrijdende automobilisten. Samen met de prachtige sky-line kan de Maasboulevard op die manier een groen uithangbord voor onze stad worden.

Volg het project op de website: www.buurtbestuurt.nl Struisenburg

 

DOE MEE met ons bewonersinitiatief.
Hoe groot de luchtvervuiling op dit moment is, weten we niet. Maar cijfers uit diverse grote steden laten zien dat non-stop autoverkeer ernstige luchtvervuiling veroorzaakt. Bij de Maasboulevard is er ook nog sprake van veel scheepvaartverkeer.

Dit bewonersinitiatief sluit aan bij het Struisenburg Gebiedsplan 2016-2018. Op basis van een begroting hebben we een subsidie van € 9.500 ontvangen. Met dat geld willen wij de betrokkenheid en bewustwording activeren van medebewoners, doen we op drie plaatsen aan de voorgevels van huizen metingen jnstof en bieden we U als bewoners de gelegenheid in het voorjaar 2017 bijvoorbeeld ‘slimme’ balkonplantjes aan te schaffen. Ook willen we stimuleren de voorgevel met speciale beplanting te versieren of een mosdakje op je schuurtje te leggen.

Het bewoners initiatiefgroepje werkt samen met BlueCity (voormalig Tropicana) en met het Stadslab Luchtkwaliteit.

 

Leave a Reply