Utopie of vervoersmiddelen van de toekomst?

Het elektrische auto is geen uitzondering meer in ons straatbeeld. Daarnaast wordt veel met nieuwe technieken en mogelijkheden voor het toekomstige vervoer geëxperimenteerd en geïnnoveerd. Hieronder stelen we een serie van toekomstige vervoersmiddelen voor. We zullen de komende jaren zien welke prototypes en innovaties en kans zullen maken en in het straatbeeld zichtbaar worden. De onderstaande serie dient als inspiratie en daagt uit om over de volgende vraag na te denken: hoe bewegen we ons in de toekomst?

‘Manned Cloud’ van Jean-Marie Massaud

Het walvis-vormig luchtschip, ontwikkeld door Jean-Marie Massaud in samenwerking met de Franse nationale ruimtevaartonderzoeks-organisatie ONERA, zal in staat zijn tot 40 gasten te transporteren en een bereik hebben van 5.000 km.

[thb_gap height=”30″]

Martin Jetpack van Martin Aircraft Company

Martin Aircraft Company heeft de afgelopen jaren de Martin Jetpack ontwikkelt met het doel om de ‘first responder’ jetpacks bij het militair en de hulpdiensten medio 2014 in te zetten. Testvluchten zullen worden beperkt tot een hoogte van zes meter en vooral op onbewoonde grond uit gevoerd worden.

[thb_gap height=”30″]

Hoverboard door Lexus maakt gebruik van magnetische velden om te laten zweven

Het Japanse automerk Lexus heeft zijn langverwachte hoverboard onthuld, die een magnetisch veld gebruikt om zijn berijder te vervoeren zonder de grond te raken.

Zero-Emission Voorbeeld van Mobile Living

Het ontwerp Ecco van Nau is een zero-emissie voorbeeld van Mobile Living. Het is een elektrisch voertuig en kan snel worden opgeladen op een standaard 240V-station. Als het voertuig gebruikt wordt om er in te verblijven zelfs wanneer er geen stroom beschikbaar is kunnen de ingebouwde fotovoltaïsche panelen en het zonne-zeil dak van dienst zijn.

Singel persoon pod auto
Als het om een efficiëntere gebruik van de binnestedelijk ruimte gaat is het ontwerp van de single-persoon pod interessant. Het voertuig heeft heeft net genoeg ruimte voor een bestuurder en in plaats van een stuurwiel wordt dit voertuig bestuurd door een joystick.
De single-person pod is ontworpen door Sanu K R.

Spinnen Voertuig
Het is tot nu toe alleen maar een concept, maar een team van 19 mensen is hard aan het werk om het te realiseren. Het ontwerp lijkt op een reusachtige spin, en zou zeker een van de meest intimiderende wijze van vervoer zijn die er bestaat. Het maakt gebruik van hydraulische gewrichten om te bewegen kunnen de reuzen benen zijn schaalbaar. De bedoeling is dat het voertuig zelfs door het water kan bewegen dat tot 2.5 meter diep is.

[thb_slider images=”3031,3035,3020″ width=”1200″]

Of gaan we ons in de toekomst eerder vliegend verplaatsen zoals het Aeon Project ontworpen door design team Akki Reddy Challa, Fabien Chancel, en Michael Harboun laat zien?

[thb_gap height=”5″]

Leave a Reply