De potentie van de fiets

Comeback van de fiets

Het lijkt als of de fiets de laatste jaren een nieuw comeback heeft. Van cargo-fietsen tot hippe bakfietsen en bezorgservice diensten op de fiets heeft de fiets in Europa steeds meer animo. Rotterdam heeft inmiddels last van fiets files tijdens de spits.
Zoals de voorbeelden laten zien heeft de fiets ook veel potentie om meer mensen en goederen te transporteren. Ontworpen en gebouwd in Nederland door “De Café Racer’ is de fiets-bus is een mooie manier om kinderen gezamenlijk en vooral actief te kunnen vervoeren. Gelukkig heeft de busfiets ook een elektrische motor voor het geval van te vermoeide beentjes.

[thb_gap height=”30″]

Deze fiets vervangt een auto

De iBullitt Solar Cargo eBike is precies wat elke stad zou moeten hebben. Op dit moment worden deze transport fietsen omarmd door heel Europa als een alternatief voor gemotoriseerde vrachtwagens. Zo kunnen onnodige files en luchtvervuiling bestreden worden. De iBullitt Solar Cargo eBike wordt momenteel het meest gebruikt door professionele koeriers. Toch kan het ook  gebruikt worden voor de dagelijkse boodschappen, vervoer en nog veel meer.

[thb_gap height=”30″]

Deze innovatieve oplossing uit Stuttgart, Duitsland sluit goed bij de fiets-boom aan en heeft een simmen oplossing bedacht om fietsers ook gemakkelijk met openbaar vervoer te laten reizen.

[thb_gap height=”30″]

Leave a Reply