LUCHTLOKET verzamelt

Wat vinden Rotterdammers van de luchtkwaliteit in hun stad? Met de invoering van de milieuzone is het een onderwerp geworden dat veel mensen raakt maar ook verdeelt. Echter is luchtkwaliteit niet tastbaar en zichtbaar. Dit maakt het als onderwerp moeilijk om te agenderen.

Het LUCHTLOKET verzamelt ideeën, meningen, vragen en inzichten rondom dit gevoelige onderwerp.  Met concrete onderwerpen vragen en situaties stap je als burger makkelijker naar de gemeente. Maar wat is een loket voor luchtkwaliteit? Daarom heeft Stadslab Luchtkwaliteit het LUCHTLOKET ontwikkeld.

LUCHT VERHALEN van Rotterdammers:

Het LUCHTLOKET is een mobiele ‘wolk’ -in de vorm van het Stadslab Luchtkwaliteit logo-, met daarin elementen waarmee we de dialoog aan kunnen gaan. Zoals mos, lucht zuiverende beplanting, Dots, de BURGERBRIEF, DIY Folder.

Het LUCHTLOKET wordt bij verschillende acties ingezet en verzamelt LUCHTVERHALEN -meningen en ideeën- over de luchtkwaliteit in Rotterdam.

We hebben tijdens Park[ing] Day  2016 LUCHTVERHALEN verzamelt aan de hand van de vragen:

*Hoe ziet de stad eruit als er minder auto’s zijn?

*Hoe zou je de parkeerplaatsen invullen als er geen ruimte voor auto’s nodig is?

*Hoe verplaats je je in het Rotterdam van de toekomst?

LUCHTQUOTES:

“Planten kunnen de lucht zuiveren. Het levert een groener beeld op in de stad als ze op muren zitten. Als het goed voor je is, waarom niet?”