[thb_slider images=”2505″ width=”1200″]

We zoeken bouwers, dromers en denkers.

Stadslab Luchtkwaliteit sluit aan bij het evenement ‘Happy Streets’ in september met een workshop, een expo, een karavaan en een luchtloket. Schone lucht zou een gemeengoed moeten zijn. Hoe zou je in de stad bewegen als je het transport vanuit deze gedachte zou vormgeven? We geven Rotterdammers tijdens PARK(ING) DAY van jong tot oud de ruimte en middelen om hun ideeën, dromen en innovaties zichtbaar te maken. We zetten alle krachten in om de discussie rondom mobiliteit en schone lucht op een positieve manier vooruit te drijven.

Stadslab Luchtkwaliteit geeft de denkers, dromers en bouwers van Rotterdam de opdracht: ‘Hoe beweegt Rotterdam in de toekomst?’. DRIJFKRACHT is een workshop tijdens PARK(ING) DAY gericht aan een brede doelgroep waarbij diverse leeftijden van jong tot oud bij betrokken worden en uitgedaagd worden om met hun ‘handen te denken’ om hun visie en droom van een duurzame stad zichtbaar te maken.

Elke groep beweegt zich anders door de stad en heeft diverse behoeftes om door de stad te bewegen. Een kind wil graag zelfstandig naar school kunnen fietsen, maar wordt soms geremd omdat het te onveilig is. Een forens wil op een snelle, comfortabele manier zonder stress en file zijn werk bereiken. Gepensioneerde Rotterdammers willen graag toegankelijk vervoer om mobiel te blijven.

Tijdens PARK(ING) DAY gaan we op een aantal parkeerplaatsen bezetten en mensen begeleiden om te dromen en hun ideeën tot leven te brengen en te bouwen.

We verbinden diverse Rotterdammers van jong tot oud en zetten hun krachten en talenten in om hun behoeftes en visie van ‘bewegen’ in het Rotterdamse straatbeeld zichtbaar en concreet te maken. We dagen mensen uit om te bouwen, te leren, nieuwe materialen aan te raken en kunnen bijdragen aan een trots gevoel van ‘makerschap’ en mede-eigenaarschap van de stad.